Tillgängligheten till chatt ökar konverteringen för Kvdbil

“Endast tillgängligheten av en chatt gör kunden mer benägen att lämna en intresseanmälan hos oss”

Krav på chatt som kan anpassas

Kvdbil är en av Sveriges största aktörer inom försäljning av begagnade bilar. Josef Wellmarker, Project Manager delar med sig av tillvägagångssätt och resultat av att använda ImBox.

– Kvdbil har mer än 200 000 unika besökare varje vecka och det säljs mer än 25000 bilar per år. I ett projekt där vi digitaliserar processen för privatpersoner att smidigt sälja sin bil med Kvdbil, insåg vi att vår dåvarande lösning för chatt inte var tillräcklig för denna del av vår marknadsplats.

A/B-test som steg 1

– Vi kontaktade därför ImBox och eftersom implementeringen är så enkel bestämde vi oss för använda det under en testperiod. Under testperioden införde vi ett så kallat A/B-test. Där hälften av våra potentiella säljande kunder fick tillgång till en chatt, och den andra halvan fick vara utan. På så sätt kunde vi enkelt mäta om chatten påverkade konverteringsgraden på en särskild sida.

Stor skillnad i konverteringsgrad

– Efter tre veckor var skillnaden i konverteringsgrad så hög att vi inte längre upplevde att vi kunde motivera att A/B-testet skulle fortsätta. Vi var helt enkelt tvungna att ge alla våra kunder tillgång till chatt omedelbart.

Enligt vår statistik verkar det inte som att det är chattandet i sig som ökar konverteringsgraden utan bara det faktum att endast tillgängligheten och synligheten av en chatt, gör kunden mer benägen att lämna en intresseanmälan hos oss.

Stora affärer kräver trygghet

– Genom chatten kan vi påvisa vår personliga och engagerade närvaro, vilket ökar tryggheten för våra säljande kunder. En bilförsäljning är, efter husförsäljning, en av de största affärerna man som privatperson gör, och då är det viktigt med trygghet och tillit.

 

 

Kvdbil

Bransch: Fordonshandel
Målgrupp: B2C, B2B
Använder: ImBox Online

Effekter med ImBox

  • Högre konvertering
  • Personlig närvaro och engagemang
  • Skapar trygghet och tillit